Otrohet och Svartsjuka… Vad är orsaken och lösningen?

Har otrohet och svartsjuka saboterat din relation? Känner du någon som konstant attraherar dessa destruktiva mönster…?

Har du ringt din partner på mobilen och inte fått något svar…? Ringt igen efter någon timme… inget svar…? Det går flera timmar och fortfarande inget svar…?

Har tanken passerat att din partner är med någon annan…?

Inte med någon du känner, utan någon FRÄMLING!

Jag pratade med en kompis häromdagen som hade träffat en tjej…

De började prata…

han bjöd in henne på fika…

fika blev middag…

middag blev massage…

massage blev sex…

Hon hade kille…

Jag frågade honom vad det var hon ansåg var ”fel” med hennes kille…

”Han är svartsjuk.” Svarade han.

Hmm… konstigt.

Varje dag skickar vi signaler till vår partner…

Antingen skickar du en signal av total tillit där din partner känner sig trygg och som nummer 1. Att det inte finns någon annan och att hon/han ALDRIG skulle behöva gå igenom den besvikelsen och förnedringen. Eller, så skickar du en signal som säger, ”Du är inte trygg med mig och får jag chansen eller tillfället så kommer jag att vara otrogen.”

Även om du inte verbalt säger det så skickar du den signalen… Ofta händer otrohet för att kommunikationen brutits ner för länge sedan… Inget har gjorts för att återställa det man egentligen vill ha, utan man har gett upp…

Svartsjuka kommer ofta från känslan av att man inte känner sig speciell, inte känner sig betydelsefull och prioriterad.Vad gör du för att din partner ska känna sig speciell…? Vad behöver din partner för att känna sig speciell… på deras villkor, inte dina? Vet du svaret på den frågan…?

Om du är personen som dras till andra om du känner att du inte litar på dig själv… vilka behov är inte bemötta i din relation… vad är det du behöver som du inte får? Otrohet kommer från något du inte känner att du får från din relation… Det betyder inte att din partner inte kan ge det till dig, men du har kanske inte kommunicerat vad du behöver. Eller så har du kommunicerat, men inte på ett sätt som nått fram.

Eller så är det att ni är så olika i vad ni behöver och inte är villiga att ge varandra vad ni behöver på varandras villkor, utan ger själviskt vad ni själva vill ge. Otrohet och svartsjuka är en symptom på djupare känslor och behov som inte är hanterat.

Alla kan vi ha ursäkter eller rättfärdiga varför vi gör ett ”misstag.” I dagens samhälle är det nästan ”coolt” eller ”accepterat”. Vissa par tycker att det är okej att ha flera partners…

Om det är okej för båda så finns det ett godkännande… Däremot är otrohet något som händer när inte båda har accepterat och godkänt sådana beslut och handlingar. Vissa säger att de inte skulle bry sig om deras partner var otrogen… Alla kan vi stänga av våra känslor… men att leva avtrubbat är inte något som bygger en kärleksfull och passionerad relation.

Om du vill få din partner att känna sig lugn och trygg i din kärlek och inte vara svartsjuk, så finns det tre saker här som du kan göra nu…

1. Ge den trygghet och bekräftelse han/hon behöver genom dina handlingar, ord, beröring och integritet i dina tankar.

2. Kommunicera vad du behöver utan att hålla någonting tillbaka. Kommunicera från hjärtat. Kommunicera så att din partner verkligen kan ta in och förstå dig…

3. Stäng inte ner själv i rädslan av att vara sårbar, utan håll dig öppen och var ärlig.

Ha en underbar kväll och jag önskar dig många härliga stunder av kärlek och passion!

Satori

P.S. Dela med dig av dina upplevelse så att andra precis som du kan få nya perspektiv genom att helt enkelt trycka på ”lämna en kommentar” knappen. Kom ihåg, genom att bidra blir ditt liv rikare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *